Ένταξη υπαλλήλων κατηγορίας ΔΕ με ενιαίο μισθολόγιο σε κατηγορία ΤΕ

2014-04-14 09:59

Με την ένταξη της ΕΑΒ στο ενιαίο μισθολόγιο εφαρμόστηκε και ο πινάκας κατάταξης σε αυτό όπου κατατάγηκαν οι εργαζόμενοι στις αντίστοιχες κατηγορίες ΠΕ , ΤΕ , ΔΕ , ΥΕ όπως ίσχυε και για τους υπάλληλους του δημόσιου , των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ .

Για τους ανωτέρω εκτός τις ΕΑΒ που τότε δεν ήταν στο ενιαίο μισθολόγιο το έτος 2005 με τον νόμο 3345/2005 άρθρο 16 παρ. 8  δίνεται η δυνατότητα με συγκεκριμένες προϋποθέσεις να ενταθούν υπάλληλοι τις κατηγορίας ΔΕ στον πινάκα κατάταξης της κατηγορίας ΤΕ με αποτέλεσμα την αύξηση των κλιμακίων κατάταξης  και επαγωγικά και των αποδοχών τους .

Με το σκεπτικό ότι και η ΕΑΒ σήμερα ανήκει στο ίδιο καθεστώς είναι λογικό να ισχύει το ανώτερο άρθρο και για την ΕΑΒ και να καταταγούν οι υπάλληλοι ΔΕ που πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις στον κατατακτήριο πινάκα των ΤΕ.

Η χρηματική διαφορά είναι αξιόλογη και τώρα αλλά και διαχρονικά πράγμα το οποίο σημαίνει ότι διερεύνηση και  διεκδίκηση του συγκεκριμένου αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τους υπαλλήλους που θίγονται .

Τα συνδικαλιστικά όργανα σε όλους τους βαθμούς μετά από σχετική μελέτη μέσω νομικών συμβούλων θα πρέπει να σκύψουν πάνω από αυτή την υπόθεση που δίνει ανάσα σε εκατοντάδες εργαζομένων με καθεστώς ενιαίου μισθολογίου .

 

Αντωνιάδης Γρηγόρης