ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ Defencenews

2016-04-20 12:31

                                                                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                 19 - 4 – 2016

 

  Αναφερόμενοι στο κατάπτυστο καθοδηγούμενο δημοσίευμα του Defencenews που το υπογράφει κάποιος gnikitas ο οποίος προφανώς λόγω έλλειψης ενημέρωσης, εκούσιας η ακούσιας, καταφέρεται εναντίον του συνόλου των εργαζομένων της ΕΑΒ και κυρίως των τεχνικών τους οποίους λίγο πολύ τους καθιστά υπεύθυνους για το ενδεχόμενο κλείσιμο της εταιρείας το καλοκαίρι όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, θα θέλαμε να σταθούμε σε μερικά σημεία.

Οι εργαζόμενοι προσλαμβάνονται από τον εργολάβο, χωρίς καν τα τυπικά τεχνικά προσόντα και χωρίς αεροπορική συνείδηση στις περισσότερες περιπτώσεις,  εκπαιδεύτηκαν μέσα στην ΕΑΒ και χωρίς κανένα αντίτιμο.

Επομένως ‘’η εστία τεχνογνωσίας που μπορεί να στηρίξει στο μέλλον παρόμοια προγράμματα’’ στην οποία αναφέρεται ο συγκεκριμένος κύριος δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι του εργολάβου αλλά ΜΟΝΟ της ΕΑΒ που μπορεί να την δημιουργήσει μέσω του έμπειρου τεχνικού και εκπαιδευτικού της προσωπικού.

Αποτέλεσμα της έλλειψης τεχνογνωσίας των υπαλλήλων του εργολάβου (των οποίων η εργασία είναι βοηθητική και όχι κύρια) είναι η σωρεία λαθών τους ,για τα οποία δεν  ζητήθηκαν ποτέ ευθύνες ούτε φυσικά πλήρωσε γι αυτά.

Όσο για τους ''νταήδες'' στους οποίους αναφέρεται δεν είναι άλλοι από σωστά καταρτισμένους επαγγελματίες και τίμιους οικογενειάρχες οι οποίοι τους έμαθαν την δουλειά, είναι δίπλα τους κάθε μέρα και το βασικότερο διορθώνουν σε κάθε βήμα τα δεκάδες λάθη τους για να βγει το πρόγραμμα ,την επιτυχία του οποίου χρεώνει στον εργολάβο.

Σε καμία περίπτωση λοιπόν κανένας άσχετος ο οποίος προσπαθεί να κερδίσει στις πλάτες εργαζομένων δεν μπορεί με τέτοια δημοσιεύματα να παίζει με το μέλλον και το ήθος άριστα καταρτισμένων επαγγελματιών.

  Ως Σύλλογος Ελλήνων  Μηχανικών Αεροσκαφών απαιτούμε μόνιμο προσωπικό χωρίς εργολάβους ώστε η τεχνογνωσία και η εμπειρία των τεχνικών μας να παραμένει στην εταιρεία και στη χώρα αποκλείοντας ανταγωνιστές και αντιπροσώπους ξένων funds.

  Ο ΣΕΜΑ καταδικάζει το συγκεκριμένο δημοσίευμα που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα, εκφράζει την αντίθεση του στις πρακτικές του εργολάβου, αναμένει την απομάκρυνσή του από την εταιρεία και θα σταθεί στο πλευρό του Σωματείου και της Διοίκησης εάν ζητηθεί.

            

                                         Εκ μέρους του Δ/Σ του Σ.Ε.Μ.Α.

                                                  Η  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         

                                                ΓΚΡΙΤΖΑΛΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ                                                                    

                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                              ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ  ΓΡΗΓΟΡΗΣ